Repasované turbodmychadlo

Odešlo Vám turbodmychadlo na autě a nemáte peníze na nové? Nechte ho repasovat nebo Vaše staré poškozené rovnou vyměnte za již repasované. Jezděte zase dál, jako by se nic nestalo rychle a levněji!

Turbodmychadlo

Kategorie: Rady a tipy

Jedete si do táhlého kopce a najednou jako by Vašemu vozu došla štáva? Přestane jít do tahu, začne kouřit a vy si říkáte co je to? To si jen Vaše turbodmychadlo řeklo, že už toho má dost a dál prostě tlačit nebude!

Nezoufejte! Nechte ho odborně demontovat a navštivte specialistu na profesionální repasování turbodmychadel. Nebo Vaše staré jen vyměntě kus za kus za již nově repasované a jezděte směle dál.

Ale co se s turbodmychadlem provádí při jeho repasování? Vždy se začíná od jeho kompletního rozebrání na prvodíly, přes vyčištění opískováním a výměnou poškozených funkčních částí jako je hřídel, radiální ložiska, axiální ložiska, těsnící kroužky atd. Nevyhovující díly se mění za nové. Střed turbodmychadla se musí vyvážit a pečlivě zkontrolovat netěsnosti. Turbodmychadlo se poté běžně nastavuje na hodnoty udávané výrobcem. Nastavuje se správný průtok vzduchu turbodmychadlem a tlak.

Repasované turbodmychadlo má stejnou životnost jako nové a co je podstatné stojí až o 1/3 méně než-li nové. Samozřejmě životnost turbodmychadla určuje i styl jízdy a pravidelný servis vozidla.

Když už se bavíme o turbodmychadlech, je potřeba zmínit co je to vlastně turbodmychadlo?

turbodmychadlo

Detailní náhled na vnitřek turbodmychadla

Obecná definice zní - Turbodmychadlo je zařízení, které slouží k přeplňování agregátů, a to jak vznětových, tak zážehových. Výsledkem práce turbodmychadla je vyšší výkon a točivý moment, protože se za jeho působení do spalovacího prostoru dostane větší množství vzduchu, což umožní spálit více paliva.

A po shlédnutí videa níže, pochopím, když budete chtít Vaše staré turbodmychadlo vyměnit za mnohem, mnohem, mnohem větší, větší, největší turbo.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *