Nová Škoda Fabia? Nebo špatný vtip!

Nová Škoda Fabia s pořadovým číslem III. Když jsem ji viděl na prvních obrázcích, váhal jsem, jestli si dělají ve škodovce srandu, nebo s tím opravdu půjdou na výrobní linku. A vypadá to, že tento špatný vtip chtějí dotáhnout do konce.

Škoda Fabia III ze zadu

Škoda Fabia III

Ale pojďmě od začátku. Když jsem viděl první fotografie nové Fabie, říkal jsem si, jsou to koncepty a ty většinou takto vypadají. Finále určitě bude lepší. Ale vypadá to, že ne – možná měli tvůrci zůstat jen u konceptu :-). Poslední oficiální koncept na mě působil spíše jako karikatura na auto. Jen jsem doufal, že to nevyrobí. Chyba lávky!

Koncept Škoda Fabia III

Koncept nové Fabie III

Nemůžu se zbavit pocitu, že spíš než o novou řadu Fabie jde o nic moc facelift jedničkové řady. S tím, že předek vzali z „octávky“ a zmenšili ho v malování. V nejmenovaném diskuzním fóru jsem četl zajimavý příspěvek a rozhodl jsem se ho zde citovat:

„V roce 2012 představili Rapida, už mu dvakrát usekli kus prdele a vida máme další dva modely. Myslím že ještě trochu by to zkrátit šlo a dojde i na nové Citygo.“

Budeme-li, ale méně kritičtí je to jen prostě další nepovedené auto z dílny škodovky. Neurazí ani nenadchne, ale svého zákazníka si určitě najde. Za zmínku možná ještě stojí, že se do toho chystají dělat i 1.0 motor MPI s celými 60 koňmi – no obrázek si udělejte sami.

„nová Fabia je víceméně Rapid slisovaný přibližně do tvaru Fiatu Stilo“

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *