Rychlost 435 km/h? Pro Hennessey Venom GT žádný problém!

Po velkých soubojích mezi Bugatti Veyron a Hennessey Venom GT je jasno, Venom GT překonalo rychlostní hranici 435km/h a je neoficiálním držitelem rychlostního rekordu…

Hennessey-Venom-GT

Hennessey Venom GT

Po velkých soubojích mezi Bugatti Veyron a Hennessey Venom GT je jasno, Venom GT překonalo rychlostní hranici 435km/h a je neoficiálním držitelem rychlostího rekordu. Aby jeho prvenství bylo uznáno a mohlo se oficiálně pyšnit titulem nejrychlejší sériově vyráběný automobil, muselo by po světě jezdit alespoň třicet těchto exkluzivních vozů, automobilka jich ale zatím vyrobila pouhých jedenáct a chce jich vyrobit maximálně dvacetdevět kusů.

I kdyby firma z Texasu, která vyrábí tyto rychlíky splnila podmínku a vytvořila přes třicet kusů, musel by se závod o nejrychlejší pohybující se seriově vyráběné vozidlo opakovat a Hennessey Venom GT by muselo obousměrně překonat rychlostní rekord, aby mohla být vyloučena pomoc větru, dosud rekord drží oficiálně Bugatti Veyron.

motor

Vidlicový 7 litrový osmiválec twin-turbo o výkonu 1244

Sami posuďte, zda si Hennessey Venom GT zaslouží svou neoficiální pověst. (viz. video) Za jeho výsledky a především obdiv může vidlicový 7 litrový osmiválec twin-turbo o výkonu 1244 koní z produkce GM, díky němuž drží Hennessey titul vozu s nejvyšší akcelerací. Z nuly na 300 km/ se dostalo za 13,62 sekund.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *