pripadova studie

Případová studie autodilycb.cz na Partes.cz

Autodilycb.cz je přední jihočeský prodejce použitých náhradních dílů. Neustále hledá další cesty jak oslovit nové zákazníky i jak proměnit více návštěvníků svého webu v zákazníky a právě s tímto problémem mu Partes.cz pomohlo…

V lednu roku 2014 jsme pana Tomáše Lavičku, majitele autodilycb.cz, oslovili s nabídkou inzerce vozů na náhradní díly na Partes.cz

JAK FUNGUJE INZERCE NA PARTES.CZ

Je to jednoduché. Inzerent vloží inzerát do kategorie “Vozy na náhradní díly”. Při vkládání zadá značku a model vozu ze kterého prodává náhradní díly, přidá fotografie a zadá kontaktní údaje. Inzerát se zobrazuje jak v dané kategorii, tak ve fulltextovém hledání na Partes.cz. U inzerátu měříme návštěvnost, počet zobrazení kontaktních údajů, počet e-mailových dotazů. Dále má prodejce vytvořený zápis v katalogu firem, kde jsou označeny jeho provozovny a služby, které nabízí.

JAK JSME S AUTODILYCB.CZ POSTUPOVALI?

Prvním krokem bylo založení firemního účtu na Partes.cz. To zařizuje technické oddělení Partes.cz. Klient s tím nemá žádné starosti. Autodilycb.cz nemají vlastní internetový obchod, zadávají tedy inzeráty ručně. Vzhledem k intuitivnímu a jednoduchému systému vkládání inzerátů, je vložení několik desítek inzerátů otázkou cca 1 hodiny.

Už od začátku jsme sledovali efektivitu jednotlivých inzerátů. Průměrná návštěvnost jednotlivých inzerátů a zobrazení kontaktních údajů se pohybovalo vysoko nad očekáváním.

Toho důkazem je vyjádření majitele autodilycb.cz pana Tomáše Lavičky:

“Než jsem začal inzerovat na Partes.cz, byli moji zákazníci především z okolí Českých Budějovic. Nyní ke mě jezdí lidé z celé České republiky. Na začátku jsem měl obavy z vkládání inzerátů, ale celý systém je hodně jednoduchý a intuitivní, takže vložení několika desítek inzerátů je otázka pár desítek minut.

graf

Graf – zobrazení kontaktních údajů

graf

Graf – návštěvnosti detailu inzerátů

MIMOŘÁDNÝ PŘÍNOS INZERCE NA PARTES.CZ

Obzvláště zajímavá se ukazuje možnost bannerové reklamy na Partes.cz. Zvolili jsme na období přezouvání disků a pneumatik, bannerovou reklamu, na které jsme prezentovali strojní rovnání alu disků. Vzhledem k veliké koncentraci lídí, vybírající nové disky pro své “plechové miláčky”, měla tato forma prezentace služby našeho klienta správný ohlas.

banner

Bannerová reklama v pravé části

V ČEM SE SKRÝVAL ÚSPĚCH?

  • Zařazení inzerátů do správných kategorií
  • Oslovení zákazníků z celé České republiky
  • důraz na popis inzerátů. Vypsány položky, které jsou ve vozech na náhradní díly k dispozici
  • Díky inzerci na Partes.cz oslovení velké komunity lidí na facebookových stránkách Partes.cz
  • Odpovídání na poptávky a mailové dotazy, které uživatelé vkládají. V dnešní době je hodně prodejců, kteří na maily a poptávky nereagují. Panu Lavičkovi se vyplácí těmto zákazníkům odpovídat.

O AUTODILYCB.CZ

Společnost Autodilycb.cz je profesionální vrakoviště, kde garantují individuální přístup k zákazníkům. Nabízejí široký výběr nových i použitých náhradních dílů na osobní a užitkové vozy. Zabývají se výkupem dílů i celých vozů. Nově jsou v nabídce kompletní služby pneuservisu, kde odborně vymění pneumatiky, včetně přesného vyvážení. Nedílnou součástí služeb je ekologická likvidace vozidel. Pro zákazníky jsou určeny dvě provozovny v Českých Budějovicích a jedna v Kališti u Českých Budějovic.

O PARTES.CZ

Partes.cz je inzertní portál, který se zaměřuje na inzerci náhradních dílů a doplňků na všechny druhy vozidel. V současnosti poskytuje své služby jak pro nejširší veřejnost, tak i profesionálním obchodníkům a firmám.
Svou činnost zahájilo Partes.cz v roce 2013 a za necelý rok činnosti, na něm najdete více než 200 tisíc inzerátů náhradních dílů. Inzerují zde největší prodejci nových i použitých náhradních dílů v České republice. Partes.cz jim pomáhá oslovit uživatele, kteří na internetu hledají náhradní díly.

Více o Partes.cz na www.partes.cz 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *