cal_poptavka

O poptávkách na Partes.cz

O novinkách a unikátnosti v sekci poptávek na Partes.cz jsem vyzpovídal project managera Zdeňka Musila.

IT technik ve společnosti Partes.cz

Jakým způsobem u Vás funguje poptávka?

Poptávka funguje podobně jako na běžných servrech. Poptávající zadá poptávku a čeká na odpoveďi prodejců, kteří ve většině případů bojují o čas a o rychlost dodání dílů a komunikace se zákazníkem.

Říkáte, že poptávky fungují podobně jako na jiných servrech? A v čem jsou tedy poptávky na Partes.cz unikátní?

Náš poptávkový systém je unikátní hned v několika bodech. Našim inzerentům se automaticky k inzerátům párují podobné poptávky.

Dalším bodem je zjištění aktuálnosti poptávky, kdy si prodejce může zjistit pomocí jednoho tlačítka, zda-li je poptávka aktuální. Právě tímto se asi nejvíce lišíme od bežného systému poptávek.

Můžete tyto dvě funkčnosti vysvětlit trochu podrobněji?

K funkci párování poptávek inzerátů mám jednoduchý příklad – např. firma, která se specializuje na prodej náhradních dílů pro osobní vozidla bude inzerovat světlomet na Škodu Octavia a návštěvník bude poptávat světlomet na své vozidlo jiné značky, prodejci se automaticky poptávka přiřadí k inzerátu na základě podobnosti, jelikož inzeruje světlomety, je velká pravděpodobnost, že dokáže sehnat právě poptávaný světlomet jiné značky nebo na jiný typ vozidla.

Další příklad výhody našeho systému je, že pokud nějakého prodejce náhradních dílů zaujme poptávka, může využít tlačítka pro zjištění aktuálnosti poptávky. V tomto případě přijde poptávajícímu dotaz na e-mail, zda-li je jeho poptávka stále aktuální. Poptávající má dvě možnosti volby ANO či NE, podle zvolené možnosti přijde prodejci odezva na aktuálnost poptávky.

Je funkce poptávek zpoplatněna?

Vložení poptávky je zcela zdarma. Pokud ale nejste registrovaný prodejce je zobrazení kontaktu na poptávajícího zpoplatněné. Využít zdarma funkci zjištění aktuálnosti poptávky může i neregistrovaný prodejce.

Kolik stojí tato služba poptávky?

Zobrazení kontaktu na poptávajícího je pro naše inzerenty zdarma. Pro prodejce, kteří u nás neinzerují je cena za zobrazení kontaktu na poptávajícího 9 Kč.

Chcete sdělit něco závěrem čtenářům?

Náš systém poptávek na Partes.cz je v tomto oboru na českém internetu unikátní a máme s ním velké úspěchy hlavně u prodejců, kteří jsou zaregistrováni ale neinzerují (např. autovrakoviště).

Ti se cíleně zaměřují na konkrétní poptávky a snaží se je bleskově vyřizovat.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *