Partes.cz bylo u MČR sprintů na 1/4 míle v Jindřichově Hradci

Dnes již tradiční každoroční tuning sraz na jihu Čech potvrdil za doprovodu krásného počasí, že je to akce, která Vás našlapaným programem nenechá ani na minutu vydechnout…

Již v předchozím článku jsem Vás informoval o připravovaném tuning srazu v Jindřichově Hradci. Tuning na jihu Čech jsem tedy dne 28.6.2014 navštívil společně s obchodním ředitelem Partes.cz  Martinem Karvánkem, abych Vás informoval o průběhu a celkovém náboji srazu.

Musím s chválou říci, že akce na mě už od příjezdu, kdy mě u vstupu přivítala usměvavá slečna, začínala příjemně působit. Dorazil jsem kolem 9:00 hod., kdy začínala najíždět sportovně a tuningově upravená vozidla.

K vidění bylo hodně luxusních a drahých aut. Nechybělo ani Ferrari Italia, Ferrari Modena, Ford Mustang, Chevrolet Camaro SS, Chevrolet Corvette ZR1 nebo Porsche 911 turbo S, které nás svým zrychlením zaujalo na sprintech nejvíce! Jen pro zajímavost… tento kousek stojí od 5.407.000 Kč, ale je to v pohodě, cena je včetně DPH.

Porsche 911 turbo S je osazeno 3.8 litrovým benzínovým motorem, který podporují dvě turbodmychadla. Disponuje výkonem 560 koní a kroutícím momentem 700 Nm. Tyto hodnoty přenáší na všechna čtyři kola a na stovku Vás tento miláček vystřelí za 3.1 sekundy.

Nicméně je pravděpodopné, že bylo na sprinty ještě softwarově upraveno. Na Jindřichohradeckých sprintech si právem 911 turbo S zasloužilo druhé místo v celkovém hodnocení ve sprintech na 1/4 míle při perfektním čase 10,896.

porsche 911 turbo S

Porsche 911 turbo S

Jediným přemožitelem 911 turbo S byl dobře známý Nissan GTR, který s časem 10,760 potvrdil roli favorita. Další dvě GTR-ka zaujala v celkovém hodnocení třetí a čtvrté místo. Ve srovnání s 911 má také GTR motor bitrubo 3.8 l s výkonem 480 koní a krouťákem 580 Nm, ale oproti Porsche stojí zhruba třetinu ceny.

I přes tyto papírově slabší hodnoty nad ,,devětsetjedenáckou“ Nissan GTR tesně zvítězil. Nicméně jsem se dozvěděl, že GTR, které zvítězilo má údajně něco kolem 800 PS.

GTR

Nissan GTR

Určitě nesmím opomenout LOWERIDER SHOW. Až do poslední chvíle jsem netušil, o co se jedná, než na letiště před zraky diváků volně přijel starý passat combi, ze kterého vystoupil pán a držel v ruce něco jako ovladač. Poté začal skrze ovládání dávat autu pokyny a starého passata doslova roztancoval. Několika jednoduchými povely auto snížil tak, že leželo břichem na zemi nebo ho naopak o několik desítek cm zvýšil a pak začalo poskakovat do výšky a otáčet se do všech směrů.

Dvě šťasné dobrovolnice měly tu čest, že mohly pocítit LOWERIDER SHOW na vlastní kůži. Když po představení slečny vystoupily z vozu, motaly se tak, že to vypadalo, jakoby měly dvě promile alkoholu v krvi a jejich účes můžu přirovnat k projíždce gabrioletem se staženou střechou.

lowerider show

Lowerider show

Dalším bodem našlapaného programu bylo jednotlivé představování leštěnek. Zde mohl každý pod hlavní stečí představit úpravy svého vozidla. Ale vzhledem k tomu, že se u těchto vozů vystavovala více než atraktivní blondýnka, myslím si, že většina diváků, konkrétně mužů, vůbec neví, jaká auta se pod stečí představovala :-D.

Jediný Ford Mustang nám alespoň trochu uvízl v paměti, asi to bylo kvůli obrovským zadním sportovním slickům nebo nás upoutal burácivý zvuk 650 koní.

Mustang

Ford Mustang

Velice zajímavým kouskem byl tento veterán viz. foto níže. Je to Chrysler Mercury z roku 1978, neskutečná záležitost. Úžasně zachovalý. K tomu není moc co dodat.

Jediné, co mě napadlo při pohledu na tento unikátní kousek bylo to, že s tímto vozem při jeho neskutečné délce a šířce jen tak nezajedete do garáže nákupního centra. Takže před koupí tohoto skvostu je třeba promyslet tuto skutečnost.

Chrysler Mercury

Chrysler Mercury

Nechyběla samozřejmě ani sexmyčka, kde oprtoti předcházejícímu ročníku byla letos podstatně lepší podívaná na atraktivnější dívky.

sex myčka

Sex myčka

Celodenní akce pak pokračovala večerní párty do ranních hodin.

Snad jsem Vám alespoň trochu nasťínil co se v Jindřichově Hradci odehrálo. Už teď se já i celá společnost Partes.cz těšíme na příští rok na další nezapomenutelnou podívanou.

Kompletní výsledky sprintů si můžete podrobně prohlédnout na stránkách MISTROVSTVÍ ČR SMS.

sms sprinty

Sms sprinty

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *